Nincs engedélyezve a javascript.

A „férfi szépségápolás” kifejezésre sokan összehúzzák a szemöldöküket és egyből a női, komplex szépségápolási praktikák jutnak eszükbe, holott a mögöttes tartalom sokkal egyszerűbb.

Összegyűjtöttünk néhány HerbaDei terméket, amely férfiak számára ugyanolyan praktikus és tápláló lehet a lelki- és testi igényesség megőrzésének érdekében.

HerbaDei Hajtonik

HerbaDei Hajtonik

A férfiaknak az idő múlásával meg kell küzdeniük egy jelentős esztétikai problémával, a hajhullással és kopaszodással. Naponta 60-100 szál hajunk kihullik, ez normálisnak mondható. Ennél a mennyiségnél nagyobb hajhullást okozhatják a hormonok, genetikai tényezők (örökletes kopaszodás), életkor, stressz hatások, rossz táplálkozás, vagy egy háttérben meghúzódó betegség.

A hormonális kopaszodást egy DHT nevű hormon okozza. Ahogy idősödünk bizonyos enzimek átalakítják a szervezetünkben megtalálható tesztoszteront DHT hormonná, aminek hatására gyengülnek a hajtüszők és elvékonyodnak a hajszálak, majd ritkulni kezd a hajunk. Ennek mértéke változó, van, aki idős korában is dús hajkoronának örvend, viszont akadnak olyanok is, akik harmincas éveik elejére már kopaszodnak. Ezt 90%-ban a genetika határozza meg, így érdemes rákérdezni apáinknál, nagyapáinknál, náluk mikor kezdődött a folyamat.

Annak érdekében, hogy ezt lassítsuk, használhatjuk a HerbaDei hajtonikot, amely természetes úton serkenti a haj sejtjeinek megújulását, mindennapi használat esetén táplálja és hidratálja a hajhagymákat.
Azonban ne felejtsük el, a hajhullás nem csak egy esztétikaiprobléma. Hirtelen, nagy mennyiségű hajhullás esetén érdemes kivizsgáltatni, mert betegség lapulhat mögötte.

HerbaDei szájvíz

HerbaDei szájvíz

Mint említettük, fontos az ápolt megjelenés a ruházaton keresztül a hajunkig, de a külsőségekre legjobban adó férfi vonzerejét is növelni tudja egy sármos mosoly. Rossz lehelettel, lyukas fogakkal vagy hiányosfogsorral rögtön romlik a rólunk alkotott kép, pedig sokszor az első benyomás a legfontosabb.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy ne kelljen szégyenkeznünk a fogaink miatt? Mindenekelőtt, kerüljük a dohányzást, a magas cukor tartalmú ételeket és fogyasszunk kellő mennyiségű vizet (napi 2-3 litert). Étkezések után a fogpiszkálót csak óvatosan használjuk, ha van lehetőségünk, inkább válasszunk fogselymet. Ultrasoft, soft, medium, illetve hard keménységűfogkefékből válogathatunk, keressük a számunkra legmegfelelőbbet a fogmosáshoz.

A szájvízek használata szerencsére már sokaknál a napi rutinrésze, de még így is népes azoknak a tábora, akik feleslegesnek tartják. Holott a szájvíz nem csak a szájüreget ápolja, hanem olyan helyekre is beférkőzik, ahová a fogkefe nehezen, vagy egyáltalán nem tud. Szájvízként választhatjuk a HerbaDei szájvizeket, amik mesterséges összetevők nélkül készülnek.


Két ízből is választhatunk: menta-citrom és fahéj-szegfűszeg. Szájüregi sebek esetén, szájsebészeti műtét után vagy mindennapos használatra is remek választás. Antibakteriális hatásúak, segítenek megelőzni a fogszuvasodást és a kellemetlen ínygyulladást. Cukorbetegeknek fahéj-szegfűszegízben különösen ajánljuk.