Nincs engedélyezve a javascript.

Dr. Bencze Bálint

Fogorvos, gyógynövénykutató

„Medicus curat, natura sanat." – Az orvos kezel, a természet gyógyít.
Dr. Bencze Bálint

A kolostorok féltve őrzött hagyatéka: A MONASZTIKUS MEDICINA

„Medicus curat, natura sanat." – Az orvos kezel, a természet gyógyít.

A nevem Dr. Bencze Bálint, fogorvos vagyok

és elkötelezett gyógynövénykutató.

A természet és a gyógynövények szeretete, ismerete már régóta az életem szerves része. Gyerekkoromban nagyon gyakran volt torokgyulladásom, sokat betegeskedtem. Kéthavonta kaptam antibiotikum kúrákat éveken át. Több antibiotikumra allergiás lettem, egyes mellékhatásaik, például a bélproblémák fokozottan léptek fel nálam.

Egy idő után egyértelművé vált számomra, hogy kizárólag a természetes gyógymódok jelentik a megoldást.

A monasztikus medicina misztikus története

A monasztikus medicina misztikus története

több tízezer évvel ezelőtt kezdődött…

Már az őskőkorszakból származó lascaux-i barlangfestmények is ábrázoltak gyógynövényeket – a rajzok feltehetően időszámításunk előtt 13000 és 25 000 között keletkeztek.

De a gyógynövények igazi nagymesterei és zseniális szakértői az ókori népek voltak. Használták őket levegőtisztításra, ételízesítésre, betegségek megelőzésére és gyógyítására, sőt, még fizetőeszközként is. Az i.e. 5. században Hippokratész, a neves görög orvos körülbelül 400 általánosan alkalmazott gyógynövényt jegyzett le.

Pedaniosz Dioszkoridész, a római hadseregben szolgáló görög katonaorvos és szakíró „De Materia Medica” című könyvét a herbalisták a mai napig az egyik legnagyobb hatású gyógyfüveskönyvnek tartják.

Évezredes titkok ismerői, akik megelőzték a korukat: ők voltak a monasztikusok

Évezredes titkok ismerői, akik megelőzték a korukat: ők voltak a monasztikusok

A középkor beköszöntével minden megváltozott. A régi hagyományok elhalványultak, az ókori gyógyító tudás megkopott, csak töredékesen, a korábbi tekintélyes és gigantikus tudás árnyékaként élt tovább.

A középkor végével, illetve a humanizmus térhódításával egy teljesen új korszak vette kezdetét. A monasztikus orvoslás addigi eredményei tiltott tanokká váltak, melyeket titkolni, rejtegetni kellett.

A gyógyítói kultúramegmentői a régi szellemiséget megőrző szerzetesek voltak. Az egyiptomiak, a rómaiak és a görögök írásos feljegyzései hasznos alapként szolgáltak az ókorban virágzó ősi hagyomány folytatásához. A középkor szerzetes-orvosai hatalmas tudás birtokába kerültek, amelyet még tovább bővítettek.

A monasztikus medicinavagy monasztikus orvoslás a szerzetesek több ezer éves gyökerekkel rendelkező orvostudománya. Az egyházi rendben élő szerzetesek és szerzetesnők az antik világgyógyítási eredményeket továbbfejlesztették, saját tapasztalataikkal egészítették ki, valamint beleszőtték azt az elengedhetetlen lelki-spirituális hátteret, amit oly fontosnak tartottak.

Ezt a sokáig tiltott tudást kutatom és alkalmazom a Herbadei termékekben.

Így, több ezer év távlatából visszatekintve egyértelmű, hogy olyan hasznos tudást hagytak számunkra örökségül, ami nélkül még a nyugati orvoslás sem lenne ugyanaz.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint a világ lakosságának mintegy 80%-a használ valamilyen gyógynövény alapú készítményt

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint a világ lakosságának mintegy 80%-a használ valamilyen gyógynövény alapú készítményt

Az elmúlt néhány évtizedben az ember felismerte, hogy a testi-lelki gyógyulás reményében újra közel kell kerülnie önmagához és a természethez.

A „futószalagszerű gyógyítás” helyett a népszerű holisztikus megközelítés az emberre komplex egységként tekint, testi-lelki-szellemi síkon, teljes egészében vizsgálja.Tehát sokkal több történik, mint pusztán tünetek kezelése különféle pirulák bekapkodásával.

Kár lenne tagadni, hogy a klasszikus és a monasztikus medicina kiválóan megfér egymás mellett. Számos esetben a terápiák remekül kiegészíthetik egymást, továbbá több olyan gyógynövény létezik, melyek közismert gyógyszerek hatóanyagaként is használatosak.

Az emberközpontú holisztikus szemléletmód és a monasztikus medicina több ezer éves hagyományai adják a HerbaDei termékek esszenciáját

Az emberközpontú holisztikus szemléletmód és a monasztikus medicina több ezer éves hagyományai adják a HerbaDei termékek esszenciáját

Nem sokon múlt, hogy a monasztikus orvoslás történetének végleg vége szakadjon.

Küldetésemnek és kötelességemnek érzem a szinte végérvényesen feledésbe merülő monasztikus gyógyító kultúra újjáélesztését.

Régi, középkori receptekig nyúltam vissza, az évszázados tudást egyeztettem a mai orvoskutatási eredményekkel, és megalkottam többek között egy olyan szájvíz receptúráját, amire kutatói tevékenységem épült.

Termékeim elkészítéséhez a 10 általam legjobbnak tartott gyógynövényt használom, melyek hatásosságáról tengernyi meggyőző adatot gyűjtöttem össze az évek során.

Az értékes hatóanyagok egyetlen cseppje sem vész kárba: kinyerésük egy speciális technikával, Optisol Extrakcióval(OSE) történik. Ez maximalizálja a hatóanyag-tartalmat és a különböző gyógynövények egymást támogató (szinergikus) hatását.

Célom, hogy a felhalmozott tudásom révén 100%-ban természetes megoldásokkal segítsek az embereknek a megelőzésben és tüneteik kezelésében.