Nincs engedélyezve a javascript.

A szájfertőtlenítés jelentősége - Miért kell napjainkban fokozott figyelmet fordítani a szájápolásra?

A szájfertőtlenítés jelentősége - Miért kell napjainkban fokozott figyelmet fordítani a szájápolásra?


Az ápolt megjelenés ma már mind a nőkkel, mind pedig a férfiakkal szemben alapvető elvárás. Rossz lehelettel, lyukas fogakkal vagy hiányos fogsorral rögtön romlik a rólunk alkotott kép, pedig sokszor az első benyomás a legfontosabb. A rendszeres és alapos fogmosás mellett a szájfertőtlenítés egy olyan szükséges plusz, ami hozzájárul a fogak és a fogíny egészségének megőrzéséhez.


Mit tehetünk annak érdekében, hogy ne kelljen szégyenkeznünk a fogaink miatt?

Mit tehetünk annak érdekében, hogy ne kelljen szégyenkeznünk a fogaink miatt?

Étkezések után a fogpiszkálót csak óvatosan használjuk, ha van lehetőségünk, inkább válasszunk fogselymet. Ultrasoft, soft, medium, illetve hard keménységű fogkefékből válogathatunk, keressük a számunkra legmegfelelőbbet a fogmosáshoz.


Szájfertőtlenítés a koronavírus ellen?

Szájfertőtlenítés a koronavírus ellen?


A szájöblítéssel nem gyógyulhatunk meg a COVID-19-ből, de kutatások szerint az orális öblítés segíthet a vírusfertőzés visszaszorításában.

"A maszk viseléséhez, a társadalmi távolságtartáshoz és a kezek mosásához képest (az orr vagy a száj öblítése) valószínűleg apró csepp a tengerben. Ugyanakkor egy rendkívül fontos cseppet jelenthet."

– hangsúlyozta Henry T. Hoffman, az Iowa University Carver Orvostudományi Főiskola fül-orr-gégész professzora.

A szájvíz nem gátolja a vírus termelődését a sejtekben, de rövid távon csökkentheti a vírusterhelést, ahonnan a legnagyobb fertőzési lehetőség származik, azaz a szájüreg és a torok. Hasznos lehet bizonyos helyzetekben, például a fogorvosnál vagy a koronás betegek orvosi ellátása során.


HERBADEI SZÁJVÍZ

HERBADEI SZÁJVÍZ

A szájvizek használata szerencsére már sokaknál a napi rutin része, de még így is népes azoknak a tábora, akik feleslegesnek tartják. Holott egy szájöblögető nemcsak a szájüreget ápolja, hanem olyan helyekre is beférkőzik, ahová a fogkefe nehezen, vagy egyáltalán nem tud.

Szájfertőtlenítés természetesen: Válaszd a HerbaDei szájvizeket, amik mesterséges összetevők nélkül készülnek.

A termék két változatban érhető el: menta-citrom és fahéj-szegfűszeg ízesítéssel rendelhető a webáruházban. Szájüregi sebek esetén, szájsebészeti műtét után vagy mindennapos használatra is remek választás. Antibakteriális hatásúak, segítenek megelőzni a fogszuvasodást és a kellemetlen ínygyulladást. Cukorbetegeknek fahéj-szegfűszeg ízben különösen ajánljuk.